Nu kommer julen allt närmare

AngrySantaOj mitt bloggande har verkligen varit riktigt dåligt den senaste tiden och jag vet inte riktigt varför det har fått lida men jag har inte riktigt känt för att sätta mig ned och skriva ett par inlägg. Men nu börjar äntligen suget komma tillbaka lite för det är ändå ganska så skönt att skriva av sig då och då även om det inte är lika ofta längre som förr.

Nu närmar sig julen med enorma steg och jag fattar inte hur fort tiden går för det känns som sommaren precis har tagit slut eller något men nu är vi när som helst inne i November och planeringen för högtiderna börjar smått bli färdiga.

Jag är inte speciellt glad i julen av någon anledning och det beror nog på hysterin kring julklapparna för det är så mycket skit som köps som hamnar på hyllan bara för att. Är det inte bättre alla njuta av den goda middagen utan julklappsstressen så slipper man få saker som man själv hade kunnat köpa när det väl behövs. Jag blir så trött på det och jag förstår att man ger lite julklappar till barnen eller till sin käraste men när man ska byta julklappar med kusiner och sådant börjar det bli löjligt. Jag vet inte vad mina kusiner behöver så oftast bara köper jag något totalt värdelöst i hopp om att i alla fall få fram ett litet smile när de öppnar julklappen.

Jag har försökt trycka på om att endast ge barnen julklappar men de andra personerna i familjen verkar ju inte vara lika intresserade och något annat jag stör mig på är att vissa personer köper så många skit leksaker och vissa ungar går hem med två sopsäckar med kinatillverkade leksaker som är skit. Lägg i hop pengarna till något bra i stället för inte ens barnen uppskattar leksakerna, går en sönder, plockar de fram nästa.

Usch efter jag har skrivit detta inlägget känner jag ännu mindre sug inför julen. Middagen uppskattar jag i alla fall med det trevliga sällskapet.

This entry was posted in Livet.