Vår & sol sätter fart på whiskysuget

nya-whiskyglas

Det vattnas rikligt i munnen när man ser dessa underbara bilder

Äntligen kommer våren!

Här är det just nu 10 grader i skuggan och jag sitter just nu och tar en whisky på läsidan av huset och det är så himla skönt att äntligen få känna på våren som man har väntat på nu några månader. Det finns en stor charm att få sitta ned i solen och filosofera om livet med en god whisky men även en underbar cigarr.

Jag har faktiskt hållit mig undan från whiskyn ett tag nu för jag tycker det är en sommardryck och det tilltalar inte mig alls att dricka det på vintern även om de flesta personer inte håller med mig. Men nu på den senaste tiden när värmen har kommit har jag börjat få upp mitt whiskyintresse igen vilket har fått mig att vilja inköpa ett par nya whiskyglas.

Jag har i och för sig druckit whisky många år men kör fortfarande med tråkiga tumblerglas som egentligen inte är det bästa till whisky då mycket av doften försvinner snabbt så nu medans jag dricker min goda Glenlivet 18 i solen tittar jag på nya whiskyglas att önska mig när jag fyller år. Det är ju inte ofta att man kan komma på något att önska sig vid den här åldern och varje gång någon frågar mig så har jag ingen aning för allt man behöver köper man själv.

Så nu äntligen har jag ju något jag kan önska mig av min sambo så hon lär i alla fall bli glad men det är en win för båda för då vet jag att jag får något jag kommer få nytta av. Whiskyglas tar upp mycket om varför vanliga tumblerglas inte är så bra, helt klart läsvärt om du är intresserad av whisky.

Om jag skulle lista mina favorit whiskysorter så skulle nog Glenlivet 18 ligga i toppen medans Ardbeg får ligga tvåa då den är lite för rökig för min del men jag tycker ändå den passar så himla bra till cigarrer.

This entry was posted in Prylar.