Vinterdepression – dags att prova ljusterapilampa?

ljusterapilamporDet är ju fan att det ska komma så tidigt i år… jag får ständigt vinterdepression nu när hösten eller vintern kommer. Nu efter några år har jag ju förstått att mycket har varit brist på d-vitamin så det började jag käka redan förra året och det har faktiskt hjälp mot min förvåning.

Men nu känner jag att det är dags att prova något nytt och extra, en ljusterapilampa. Jag hittade rätt bra med information på ljusterapilampa.se och på vårdguiden.se, nu är jag ganska säker på att jag kommer prova en detta året. Tyvärr är priset väldigt högt på dessa men vad gör man inte för att må bättre…

Det framgår att det inte är något vetenskapligt bevisat men det känns som det skulle kunna fungera med lite ljusterapi faktiskt. Om jag nu köper en ljusterapilampa så kommer jag skriva här i bloggen om hur det går men det kommer inte bli förens till lönen i så fall.

Men jag känner mig väldigt positiv till det om inte annars så kan det vara riktigt skönt att bara ställa den framför sig och blunda för att sedan drömma sig bort på någon trevlig strand i medelhavet :). Vad jag har läst på olika forum är att det verkar fungera för vissa men inte alla.

 

This entry was posted in Prylar.